Sophie Leyman

De stap zetten naar hulp is niet gemakkelijk. Het is ook niet eenvoudig een keuze te maken uit het aanbod. Daarom verder wat over mezelf.

Ik ben moeder van drie volwassen kinderen en geniet sinds enige tijd ook van drie prachtige kleinkinderen. Als huisarts heb ik vrij snel tijdens mijn loopbaan de keuze gemaakt om klinisch onderzoek te doen in een farmaceutisch bedrijf en medische ondersteuning te geven bij de ontwikkeling van producten voor depressie, angst en andere psychiatrische aandoeningen alsook voor kankergeneesmiddelen.

Dit heeft me de kans gegeven om me te verdiepen in angst- en depressieve klachten alsook in de beleving van patiënten en families die geconfronteerd worden met kanker en andere levensbedreigende ziektes. Het heeft me ook inzage gegeven in de bedrijfscultuur waarbij toenemende prestatie- en werkdruk schering en inslag zijn. Ik heb veel collega’s geleid, gecoached en opgeleid en ben verantwoordelijk geweest voor grote en kleine teams. Dit heeft me geleerd dat, hoe goed je ook bent, het niet altijd even gemakkelijk is het juiste evenwicht te vinden en je te behoeden tegen stress of burn-out.

Ik heb een opleiding voltooid als psychotherapeut  in ‘Interactionele vormgeving’ en ben geschoold in therapeutische interventies zoals gestalttherapie, contextuele therapie, systeemtherapie, bio-energetica, schaduwwerk en NLP (neurolinguistisch programmeren). Ik heb me ook gedurende twee jaar verder verdiept in de transpersoonlijke psychotherapie aan het Boswijk Instituut in Nederland en vervolg actueel een cursus trauma therapie aan de AIHP in Gent waar ik onder andere de basissen leer van EMDR and brain-spotting. Ik laat me begeleiden door een supervisor. Als ervaringsdeskundige en therapeut hoop ik tegen eind van het jaar een zelfhulpgroep op te starten met lotgenoten van traumatische ervaringen of traumatische jeugd (complexe post-traumatische stress stoornis).

Ton Bastiaans

Ton Bastiaans is ervaren psychotherapeut en coach, zeiler en bergsportinstructeur.
Ton heeft jaren ervaring in coaching van bedrijfsteams en -leiders rond leiderschap en teamwork. Daarnaast ligt zijn focus op individuele coaching van jongeren en volwassen in de natuur
Tijdens uitdagende en vaak ludieke outdoor activiteiten, zoals hikes, bergbeklimmen, zeilen etc. worden deelnemers geconfronteerd met vastgeroeste patronen maar krijgen ze ook zicht op hun unieke kwaliteiten.
Op korte tijd gebeurt er veel en wordt er veel geleerd omdat de cliënt uit zijn of haarvertrouwde omgeving is en individuele feedback krijgt.
Je kan bij Ton terecht als je in de natuur, op een wat meer ongedwongen manier,  je problemen wenst aan te kaarten.  Je zal onder begeleiding van Ton, halve, hele of meerder dagen met jezelf aan de slag gaan. Samen zal gekeken worden welke buitenactiviteit het best past. Het kan gaan om een korte of lange wandeling, maar ook een museumbezoek, een zeiltocht of zelfs een meerdaagse tocht in de bergen behoren tot de mogelijkheden.
Praktisch: Mail of bel Sophie (zie praktische informatie) en geef aan dat je een coaching traject wenst met Ton. Zij zal het contact met hem faciliteren. Verder wordt alles besproken met Ton zonder enige inmenging van Sophie en met de nodige confidentialiteit. Voor een traject met Ton moet je rekenen op een budget van ongeveer 250 euro per halve dag. De kostprijs wordt per coaching afhankelijk van de duur en locatie met Ton overlegd.